top of page
Hout

Over ons

Welkom bij zorgboerderij 't Leijerweerd

IMG_0030.JPG

Wij bieden op onze manege een leuke een zinvolle dagbesteding aan. Bij de werkzaamheden houden we rekening met de mogelijkheden en talenten van de deelnemers. Eén van de werkzaamheden is het verzorgen van onze paarden. Verder maken we de stallen schoon, verrichten voorkomende werkzaamheden in en rond de manege, onderhouden zadels en de hoofdstellen, werken in de tuin. Natuurlijk drinken we gezellig iets in de kantine en eten we samen tussen de middag. Vanzelfsprekend rijden we paard of maken we een leuke tocht met de koets.

Verder zijn er allerlei creatieve activiteiten.

Voor onze deelnemers worden ook regelmatig allerlei activiteiten georganiseerd. Zij kunnen zelf aangeven wat hun voorkeur is. Het is echter niet altijd vrijblijvend. Naast de dagelijkse activiteiten vinden ze het leuk en lekker om iets te bakken of te knutselen en schilderen.
 

Om te kunnen bakken moeten ze proberen een lijstje te maken van de ingrediënten die nodig, dan gaan ze met de begeleider naar de lokale supermarkt om inkopen te doen. We laten ze zo zelfstandig mogelijk de boodschappen doen. Wat we zoal bakken zijn appeltaarten cakes, pizza’s, saucijzen, pepernoten, enz. Bij het knutselen maken ze o.a. memory boxen, versierplankjes met een persoonlijke tekst, kaarsenhouders met een foto, sleutelplankjes, fotocollages etc. Ook wordt er gepuzzeld.

Jaarlijks hebben we verschillende activiteiten waarbij de deelnemers mogen helpen voorbereiden. Ook maken we wel eens een tocht met de koets. Freestylen met een paard in de bak, op deze manier maak je contact met het paard en kom je meer tot de kern van jezelf. Tal van mogelijkheden bij onze zorgmanege, passend bij de hulpvraag van de deelnemer. Lijkt dit je iets, neem dan contact met ons op.

DSC06853.jpg
image1.jpeg
DSC06985-2.jpg
bottom of page