top of page
Hout

Onze instructrices

Wij zijn wij?

Bea Brilman

Instructrice

Ik ben Bea Brilman  geboren in 1966. Getrouwd  met Chris en we hebben 2 zonen Axel en Nivar, hond Senna en mijn Friesepaard Elke. Met Elke rij ik recreatief en ik werk met haar aan de hand.

Ik ben vanaf mijn 18e jaar werkzaam in de paardensport en heb mijn instructie opleiding bij het Hippisch centrum in Ermelo gevolgd.

In 2012 heb ik de IPG  ( instructie paardrijden gehandicapten) opleiding gedaan,

in deze periode liep ik stage bij 't Leijerweerd.

Ik geef les op de maandag, donderdag, vrijdag en zaterdag.

Voor ruiters met een beperking is paardrijden therapie opzich. Ik vind het dan ook heel fijn dat ik als instructrice daar een onderdeel van mag zijn. 

IMG-20230608-WA0004.jpg

Shirley Meijer

IMG_5229.JPG

Instructrice/ dagbesteding

Shirley Meijer is mijn naam en ik ben werkzaam op de manege als instructrice, begeleidster van de dagbesteding en als coördinator.
Ik ben geboren in 1974 te Enschede en woon net over de grens in Duitsland. Daar leef ik samen met Henk, 3 hele schattige honden, 2 paarden en wat katten.
In 2002 ben ik begonnen als instructrice bij manege ‘t  Zoekerveld te Enter.  Deze manege is in 2011 verhuist naar het huidige Leijerweerd. Ik werk van maandag tm vrijdag op de manege. Op dinsdag geef ik de middag en de avond de paardrijlessen, de rest van de week werk ik als begeleidster tijdens de dagbesteding.   
Vanaf mijn 6de jaar ben ik begonnen met paarden verzorgen en paardrijden. Helemaal paardengek was ik met een slaapkamer vol met paardenposters.  Op deze jonge leeftijd wist ik al heel zeker dat ik later met paarden wilde werken.  Toen ik 17 jaar oud was mocht ik eindelijk naar de Nederlandse Hippische beroepsopleidingen te Deurne. Daar heb ik mijn diploma gehaald en was ik officieel Instructrice. Met mijn eigen paarden was ik ook actief in de wedstrijdsport.  ZZL in de dressuur en M springen is het hoogst behaalde tot nu toe.
Nog elke dag geniet ik van mijn werk in de paarden.  Dit komt ook mede door de mensen waarmee ik samen werk op de manege. Met de deelnemers van de dagbesteding verzorgen wij samen de paarden, onderhouden we de stallen en hebben we nog meer leuke activiteiten op het dagprogramma staan.  Samen met fijne collega’s maken we er elke keer weer een gezellige dag van op de manege ondersteund door een altijd meedenkend bestuur.

Kim Homan

Instructrice/ dagbesteding

Ik ben Kim Homan oorspronkelijk kom ik uit Enter, maar momenteel woon ik in Mander met John en onze dochters. Daar runnen wij samen een recreatie bedrijf.

Ik loop al vanaf jongs af aan op de manege. Eerst heb ik veel vrijwilligerswerk gedaan en later ben ik de opleidingen gaan volgen om les te mogen geven. Tegenwoordig werk ik deels als begeleidster dagbesteding, deels als instructrice. Ook mag ik graag administratieve werkzaamheden verrichten.
Het mooie aan dit werk vind ik dat iedere dag anders is, de omgang met verschillende mensen daar hou ik van. In de combinatie mensen en paarden ligt mijn passie. Het maakt me niet uit op welk niveau iemand rijdt, als ze maar plezier hebben in het rijden. Mensen met een goed gevoel naar huis laten gaan, zodat ze de volgende keer graag terugkomen. We hebben een leuk team op de manege en saamhorigheid is een van mijn belangrijkste punten, zo is het voor vrijwilligers ook prettig om wekelijks te blijven komen. Want zonder vrijwilligers kunnen heel veel ruiters niet paardrijden. Ik hoop hier nog lang en met veel plezier te mogen werken.

IMG_5240.JPG
bottom of page