top of page
Hout

Over ons

Onze stichting SPG 't Leijerweerd

De Stichting Paardrijden Gehandicapten’t Leijerweerd is ontstaan na de fusie van

SPG ’t Zoekerveld en SPG ’n Mölnbelt in 2013. Deze twee paardrijdstichtingen in de

gemeente Wierden zijn al sinds 1974 actief om mensen met een beperking te laten paardrijden.

Door onze krachten te bundelen zijn we in staat om paardrijden ook op de lange termijn te kunnen aanbieden aan onze ruiters met een beperking.

SPG ’t Leijerweerd is aangesloten bij de overkoepelende landelijke organisatie FPG (Federatie Paardrijden Gehandicapten).
Ook zijn we lid van de VPGO (Vereniging Paardrijden Gehandicapten Oost), een regionale organisatie die onder andere de Landdag organiseert en kleding inzamelt waarvan de opbrengst ten goede komt van de aangesloten stichtingen.

Bij ons rijden ruiters van alle leeftijden die graag graag willen paardrijden, maar die extra aanpassingen en/of begeleiding nodig hebben.
Deze ruiters hebben zowel lichamelijk als psychisch baat bij het rijden op en het omgaan met paarden. Zij rijden onder de deskundige leiding van gediplomeerde instructrices. Tevens bieden wij dagbesteding aan.

Er is een groot aantal vrijwilligers die wekelijks naar de manege komt om de ruiters, die niet zelfstandig kunnen rijden, te begeleiden.
Wij beschikken over een moderne en nieuwe manege waarin alle faciliteiten, zoals tillift, opstijgpodium, aangepaste zadels en teugels, beschikbaar zijn zodat onze ruiters met een beperking verantwoord kunnen paardrijden.

DSC07041.jpg
IMG_0038.jpg
DSC05792.jpg
IMG_0032-1.jpg
IMG_0011.jpg
bottom of page