top of page

Hans Busger

Beheerder

Functie:

Bestuurslid SPG ’t Leijerweerd tot 1999

Beheerder SPG ’t Leijerweerd sinds 2012

Even voorstellen…

Hans Busger is al meer dan 25 jaar betrokken bij de manege. Het omgaan met paarden is hem met de bekende paplepel ingegoten. “Vroeger bij ons thuis hadden we al paarden. Toen ik een jaar of 6-8 was haalde ik met mijn vader de paarden al op. Ik hoopte dan dat ze helemaal achter in het weiland liepen. Zonder zadel of touw reden we ze dan in galop terug naar de stal. Prachtig was dat”.

Wat zijn je taken als beheerder?

Dat zijn er te veel om op te noemen. Eigenlijk een “manusje van alles”.  Het allerbelangrijkste is wel dat alles altijd netjes is. Het gebouw moet onderhouden worden, de weilanden op tijd gemaaid en de paarden in de juiste weide. Het contact met de vrijwilligers onderhouden is enorm belangrijk. Hun kan ik niet missen bij de manege!

Wat maakt het werken voor de manege het mooist?

Het is prachtig om de kinderen te zien rijden. Heel dankbaar werk is het. Ria; “een stuk zingeving bij je pensioen. Hans is altijd druk bij de manege”. Iedereen weet de weg naar het huis van Hans en Ria wel te vinden. “De sfeer is gemoedelijk en zo hoort het ook. Iedereen kent mij wel” zegt hij met een glimlach.

Wat is je mooiste herinnering tot nu toe? 

De opening van de nieuwe manege. Dat was een prachtig moment. En de vrijwilligers en bedrijven die ik altijd kan bellen. Die vrijwilligers… daar ben ik zuinig op en daar kunnen we er nog véél meer van gebruiken!

bottom of page