top of page
Hout

Over ons

Welkom bij zorgboerderij 't Leijerweerd

20220412_114842.jpg

Wij bieden op onze manege een leuke een zinvolle dagbesteding aan. Bij de werkzaamheden houden we rekening met de mogelijkheden en talenten van de deelnemers. Eén van de werkzaamheden is het verzorgen van onze paarden. Verder maken we de stallen schoon, verrichten voorkomende werkzaamheden in en rond de manege, onderhouden zadels en de hoofdstellen, werken in de tuin. Natuurlijk drinken we gezellig iets in de kantine en eten we samen tussen de middag. Vanzelfsprekend rijden we paard of maken we een leuke tocht met de koets.

Verder zijn er allerlei creatieve activiteiten.

Voor onze deelnemers worden ook regelmatig allerlei activiteiten georganiseerd. Zij kunnen zelf aangeven wat hun voorkeur is. Het is echter niet altijd vrijblijvend. Naast de dagelijkse activiteiten vinden ze het leuk en lekker om iets te bakken of te knutselen en schilderen.
 

Om te kunnen bakken moeten ze proberen een lijstje te maken van de ingrediënten die nodig, dan gaan ze met de begeleider naar de lokale supermarkt om inkopen te doen. We laten ze zo zelfstandig mogelijk de boodschappen doen. Wat we zoal bakken zijn appeltaarten cakes, pizza’s, saucijzen, pepernoten, enz. Bij het knutselen maken ze o.a. memory boxen, versierplankjes met een persoonlijke tekst, kaarsenhouders met een foto, sleutelplankjes, fotocollages etc. Ook wordt er gepuzzeld. Op verzoek van de cliëntenraad is er op de eerste zaterdag van de maand een gezamenlijke maaltijd, iedereen gaat aan tafel en blijft aan tafel tot iedereen klaar is met eten. De tafel wordt netjes gedekt met tafelkleed, borden, mes en vork.

Afgelopen zomer zijn de cliënten een paar keer wezen zwemmen, hebben een kano tocht op een nabijgelegen beek gemaakt en zijn in de herfst een dagje met zijn allen naar een pretpark geweest in Hellendoorn. Bij mooi weer maken we soms een tochtje met de koets in de omgeving

image6.jpeg
20221005_171158 (2).jpg
IMG_0028.jpg
bottom of page